V dvoch kolách predreferendovej kampane vyčlenili 7 miliónov Sk

18.03.2003 Celý región

Po tri a pol milióna Sk vyčlenili v prvom a druhom kole na realizáciu dovedna 34 projektov v predreferendovej kampani o vstupe SR do Európskej únie (EÚ). Inf...
Po tri a pol milióna Sk vyčlenili v prvom a druhom kole na realizáciu dovedna 34 projektov v predreferendovej kampani o vstupe SR do Európskej únie (EÚ). Informovala o tom 5. marca v Prešove Daniela Kolibová, vedúca odboru komunikačnej stratégie a vzdelávania Úradu vlády SR. Dodala, že na tento účel má Úrad vlády SR 10,5 milióna Sk, pričom posledné štvrté kolo podávania prihlášok má uzávierku 15. marca.

V prvom kole, uzávierka ktorého bola 1. februára t. r. , prišlo okolo 100 projektov od rôznych mimovládnych organizácií a občianskych združení, v druhom až 150. Kolibová, ktorá nie je členkou výberovej komisie, konštatovala, že podpora iniciatív smeruje do regiónov vzdialenejších od Bratislavy, teda na stredné a východné Slovensko. Na jeden projekt je určená maximálna suma 250 tisíc Sk, no boli aj žiadosti len o 80 tisíc Sk, či 150 tisíc Sk. Jedným z rozhodujúcich kritérií pre výber je to, aby projekt obsahoval v súčasnosti najdôležitejšiu fázu predreferendovej kampane, a to mobilizačnú. Prednosť dostávajú kreatívne projekty, ktorých podstata nespočíva v organizovaní seminárov a konferencií. Táto informačná stránka kampane sa dostane do popredia podľa Kolibovej až po referende.
Všetky potrebné informácie, a to aj o príčinách zamietnutia žiadostí o podporu sú na internetovej stránke www.eureferendum.sk. Predreferendová kampaň je súčasťou Komunikačnej stratégie vlády SR pre prípravu obyvateľstva na vstup SR do EÚ. (jj)
 

Vyberte región

mark